Informatie

Hoofdingrediënt:
Rabarber-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

Ingrediënten:

600 gram rabarber  

90 gram Haver 

190 gram Bloem 

150 gram Bruine suiker 

2 eetlepels Maizena 

120 gram kristalsuiker 

120 gram Boter 

1 el Kaneel 

230 ml Water  

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180° C. Meng in een middelgrote kom de bloem, havermout, bruine suiker, gesmolten boter en kaneel tot een kruimelig mengsel. Druk 1/2 van het kruimelmengsel in een ingevette bakvorm. 

Verdeel de in blokjes gesneden rabarber over de pan. Meng de witte suiker, het water en de maïzena in de pan. Breng het op laag vuur aan de kook. Blijf koken en roeren tot het mengsel dik en helder is. Giet de rabarber in de bakvorm. Top met de resterende 1/2 van het kruimelmengsel. 

Bak gedurende 45 min. Werk af met ijs, slagroom of kwark. Best warm opdienen. 


« Terug naar: Recepten